Lviv eXtreme club

ДопомогаПравила   ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   Мобільна версіяМобільна версія   ГрупиГрупи   ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Кавказ. Безенги. Гірський клуб "Екстрем"

Нова тема   Відповісти    Форум Lviv eXtreme club -> Альпінізм / Скалолазання / Льодолазіння / Болдерінг / Драйтулінг / Скалодроми Сторінка 1 з 1
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Попередня тема :: Наступна тема  
Повідомленняborachok © 18.09.09 12:18:18    Кавказ. Безенги. Гірський клуб "Екстрем"

Пройшло вже не мало, не багато, цілий місяць. Нарешті можете глянути фотки і  нарешті я добрався до написання звіту. Pardon
     Скажу відразу, на Ельбрусі не були. Чомусь коли кажеж народу шо був на Кавказі, у всіх  зразу одне і те саме питання: «На Ельбрусі був?». «Та не був, курва, скільки можна? Evil or Very Mad Ми були зовсім в іншому районі і мали поставлені зовсім інші цілі.

Я шось відволікся, звиняйте.Виїхали ми 17-го липня ввечері на Київ, наступного дня запакувались в поїзд на Пятигорськ бандою 27 людей. В кожного по 2 порядні торби, а в новачків, тобто в нас, ще й загальне барахло (базова палатка, балон газовий, плитка…), типу така собі дідовщина). Короче ригали там як коні, я з тими шмотками ледве по сходах піднімався на вокзалі.

Склад був таким: моя банда-Гриць, Коля, Neochka, ше 3-оє зовсім зелених новачків, решта розрядники (3-ій, 2-ий, 1-ий), медсестра Капіца Емма Миколаївна і наш керівник Сеньчина Святослав Володимирович (Сніжний  Барс), тов ам не туво такво. Дорога в нас була більш-менш нормальна бо сідали вночі, жарились не так вже й довго в тому поїзді, з Київа в Пятигорськ біля 30 годин, нам допомагала туди й назад долати відстані машина часу Drink  Drink .Кордон переїхали швидко, без затримок. Потім ше 4 години автобусом на базу Безенгі (висотіа 2200м) через Нальчик, де ми зробили контрольні закупи хавки. В Пазіку 13-ть людей, решта шмотки і хавка, запакований до верху. Search sky  Нальчик це Кабардино-Балкарія, відповідно місцевий народ це Кабардинці і Балкарці, які між собою не любляться, одні живуть внизу, другі в горах, Балкарці називають себе горцами (taulu), до речі і альпінюг тоже. Народ прикольний, Good українців люблять (поки затарились в Нальчику не одну знижку отримали), вони мусульмани, порядки в них строгі. Хоча на базі нам зустрілись будівельники «современные мусульмани», як вони казали «сало кушаем водку пйом». Very Happy
     Одна дорога на базу чого варта, постійні вверх-вниз серпантинами, через річку, гори абалдєть. Yahoo  Прибули по обіді, перетягали барахло, розкинули базову палатку і аж тоді до мене дійшло, єтіть-калатіть та я вже ж на Кавказі, яка тут красіще, співати, кричати і танцювати хотілось, так довго збирався і нарешті тут, не вірилось. Перші кілька днів ходив як мішком прибитий. Як піднялись трохи голова боліла від висоти.

Почалось:
     День простого побуту на базі, заняття в таборі, день на льодовику і вперед в теплий кут-стоянка на висоті 3000 з гаком.  Звідти ми вернулись вже підкоривши 2 гори.
Першою була Укю 4300 м. по маршруту 2а (6 максимально), гарно прогулялись, трохи змучились поки топтали сипуху, особливо вниз (купа каміння ламаного, від малюсінького до розміру з машину ), походили в звя, зках, оскільки це було вперше місцями було трохи стрьомнувато, а загалом бомба, єдине що не сподобалось, коли піднялись на вершину - туман. По обіді злізли вниз. Наступним був день відпочинку... І відразу друга гора - пік Архімеда 4000 м. 2б (отут ми посмакували альпінізму. Pardon Вийшли ще затемна, погода неважна, похмуро, по середині підйому пішов сніг і ми заникались, ганяли чаї пару годин в результаті чого на вершині були дуже пізно і спускальсь цілу ніч вниз, маршрут в нас тривав 25-26 год. Незважаючи на дуже важку ніч в пам'ті гора викликає позитивні емоції. Вдень ми змокли, а вночі влупив мороз, рукавицці можна було викручувати (в принципі шо ми й робили), потім ше й штани промокли до трусів, Very Happy Unknow  руки дерев'яні, вєрьовка теж, ше й обледеніла, всі трусились по черзі, а то й одночасно, такий собі трусятский ансамбль, Very Happy злізли вниз, а наші палатки всі засипало, спочатку і не вдуплив, думав це камені, все якесь однакове, та й після нічки такої башка вже не варить. Яке це щастя просто залізти в палатку і спальник. Кішки зняти не можеш, все обледеніле, оббиваєш льодорубом, про розв'язати шнурки це вже окрема історія на хвилин 20. Wall  Понатягав все тепле заліз в спальник і все одно ше з пів години не міг загрітись. Отака була срака. Ближче до ранку Святослав Володимирович ще й пошкодив ногу серйозно. Шо ми отримали з цього маршруту? Купу досвіду, емоцій, можливість зрозуміти що біля тебе «ті люди» і обморожені пальці. А далі по сценарію – спустились, позализували рани, відмились, попрались, від'їлись (і деруни і чанахи і відбивні), короче відпочили. Goof Першим шо ти робиш після сходження це йдеш в душ (я навіть на теплий попав) і в бар на пиво. Ааааа, я ж не спустився а зліз, бо після лупіння льодового схилу кошками перед тим пошкоджений палець так болів шо звіздєц, добре шо були трекінгові патики.
     Провели в таборі дні три і гойра. Торби вже пакуєм грамотніше, йдем впевненіше, зовсім в інший бік по льодовику під Безенгійську стіну, звідки ми зробили сходження на пік Семеновского  (4100 м. здається) 2а. ще з одною нашою групою новачків, складний маршрут був тим, що дуже все сипало (вивалюється все з рук за шо б не взявся), а так - кльово, погодка видалась чудною, фоток наробили прикольних, на настуний день позагаряли на снігу, покатались на каріматах, Ski короче побалділи і на базу.
     Ше день відпочинку, чи два, вже й не пам'ятаю. Не було з ким йти, інструктори пішли свої гори, до речі взяли перше місце в ретро сходженні, а ми сиділи чекали.
     Закрили ми ми свій сезон горою пік Курсантів - 2б. Стартували з стоянки Футбольні поля. Прикольна гора бо є на маршруті і трохи лазання, і льодовий взльот і сніг, в народі - комбінований маршрут, по дорозі назад нас трохи покропило дощем...
     Потім пообмивали наші розряди  Medal і всі можливі перемоги (щена початку були змагання з болдерінгу (лазання по камінчиках)) з дуже складними рухами) де Ксюта взяла 2 місце і льодолазання де Броні Юра (наш інструктор) взяв перше місце) і ми покинули базу.

База класно розвинута :магазин з харчами і з дрібницями першої необхідності, їдальня, бари (в одному навіть карооке було де ми горланили українських пісеь), туалети, пральня, душ, медпункт, бакси можна поміняти в бухгалтерії, короче любе і різне.
     Оскільки потрібних білетів не було, зависли ше на 3 дні в П'ятигорську на скалах, фактично в центрі міста, там тоже не зле відпочили: гарячі ванни природні, гарне місто все та ж прикольна компанія. Піднялись на підйомнику на Машук (гора в Пятигорську) на моє день народження (взагалі за виїзд хеппі бьоздеїв було 4), попиячили пивка позагаряли. Пятигорськ - такий собі Трускавець з Кримським кліматом, тільки більший набагато.
     Не встиг оком моргнути як вже вдома, дорога завдяки наркозу минула швидко і безболісно, а тут все якесь чуже і стрьомне. Без цивілізації було так добре хотілось назад (тай зараз в принципі хочеться), ше з тиждень-два відходив від поїздки.
     Ще дуже багато не написано, але кому дійсно цікаво то розкажу наживо, а кому так-собі той цього забагато!...

фото

крайній раз внесено зміни: borachok (18.09.09 12:57:23), редаговано 2 раз
Повідомлення7eMEN-off © 18.09.09 12:32:21    

Фотки просто Бомба. От чуєш "Кавказ, Безенги...", але після того як побачив фотки, то тепер мені ці слова сильно краять душу...
Хочу на Кавказ!! Дуже хочу в ту дупу!!! Говорити і писати не можу, бо постійно в голові ті фотки ще й підкріплені силою фантазіїї мого розуму. Повезло Вам, короче! дуже дякую за звіт і фотограйії.

Так ведь это ж, пойми, - потом!
ПовідомленняSunSmiLe © 18.09.09 12:40:29    

Класссс! заздрю білою заздрістю й вкотре переконуюсь -- ще вчитися й вчитися
Drink

Повідомленняnomeaning © 18.09.09 13:11:45    

borachok написав(ла):
«На Ельбрусі був?». «Та не був, курва, скільки можна?
Very Happy Класний похід з хорошими випробуваннями!!! Good

7eMEN-off написав(ла):
Пятигорськ - такий собі Трускавець з Кримським кліматом
Жаба давить... Сонце, ти де?  Search sky
Very Happy
ПовідомленняSunSmiLe © 18.09.09 13:13:01    

borachok
а яка фінансова сторона? скільки орієнтовно обійшлась така мандрівка у вічно зелених? якщо не таємниця

Повідомленняborachok © 18.09.09 15:31:57    

десь 3500 вічно  синьо-жовтих )
ПовідомленняFistashka © 22.09.09 16:21:37    

вітаю з розрядами! Мододці!

borachok написав(ла):
бандою 27 людей
27- то дійсно банда Smile
Цікаво по скільки вас у зв'язці було? З ким ти працював?  скільки вас на гору йшло загалом?

borachok написав(ла):
всі трусились по черзі, а то й одночасно, такий собі трусятский ансамбль
 Jokingly

borachok написав(ла):
Понатягав все тепле заліз в спальник і все одно ше з пів години не міг загрітись. Отака була срака.
Знайомі відчуття Very Happy
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Форум Lviv eXtreme club -> Альпінізм / Скалолазання / Льодолазіння / Болдерінг / Драйтулінг / Скалодроми Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Сторінка 1 з 1

Перейти до:  

© 2001-2023, eXtreme.lviv.ua     При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове
СТАНЬ
ОДНИМ
З НАС

Экстремальный портал VVV.RU