Попередня тема :: Наступна тема |
Andrey © 09.04.09 10:47:55 Аерошут у Львові |
   |
|
І так Аерошут... Що воно таке і з чим його їдять.
Назва аерошут (від англійського "Powered ParaChute") означає "парашут з мотором". Щоб не заплутуватись у назвах і термінах скажу одразу, що аерошутом називають мотовізок з крилом, яке більше нагадує парашут типу "крило", на відміну від парапланів в яких більший розмах самого "крила" і дещо інша форма. В 1984р. на СЛА-84 у Коктебелі групою ентузіастів з Єсентуків був представлений параплан з мотовізком у якому в якості несучої системи були два парашутних купола ПО-9.
На візку з штовхаючими співісними гвинтами був встановлений мотоциклетний двигун "Че Зет"...
Аерошют відноситься до класу надлегких літальних апаратів - до того ж класу, що і мотодельтаплани і параплани з мотовізком. Аерошют володіє набором унікальних характеристик.
У числі основних достоїнств можна назвати простоту пілотування - для того, щоб навчитися піднімати апарат в повітря не вимагається довгих тренувань і великої кількості вивізних польотів. Для підйому крила не потрібно втручання пілота - крило наповнюється в потоці гвинта, в польотне положення виходить самостійно. Короткий розгін - і ви летите.
Ще одна унікальна особливість - управління на аерошуті ножне, руки пілота у польоті вільні! Ручка управління двигуном (РУД) фіксується в будь-якому положенні, після старту і набору висоти ви можете виставити режим горизонтального польоту і займатися чим завгодно - фотографувати, знімати відео, користуватися біноклем...
Безпека польотів на аерошуті складається з багатьох чинників. Звичайно, в першу чергу все залежить від пілота, існує навіть такий термін - активна безпека. Але і конструкція аерошута і його злітно-посадочні характеристики забезпечують високий рівень пасивної безпеки. Мотовізок збирається з алюмінієвих труб великого діаметру, що забезпечує високу міцність. Крім того, конструкція забезпечує безпеку при перевертанні. На відміну від параплана, крило має мале подовження (розмах), товстий профіль і високе питоме навантаження. Всі ці показники мають величезне значення для безпеки - крило просто не може "скластись" в турбулентній атмосфері.
Мала посадочна швидкість (всього біля 35 км/год) дозволяє безпечно приземлятися у тому числі і на обмежені майданчики, на непідготовлений грунт. Це теж є важливим чинником забезпечення безпеки. На аерошут легко встановлюються будь-які засоби порятунку - запасний парашут швидко вводиться в дію за допомогою стислого повітря або піропатрона.
В результаті переговорів з організаторами вдалось скинути ціну на 100гр менше... І коштуватиме таке задоволення для нашого клубу 400гр/10хв. Такі ціни зумовлені великою вартістю самого аерошута в цілому і лімітованим ресурсом двигуна до нього (зоо год. роботи) Та й саме крило теж має свій ресурс...
Зате домовлено, що ми зможем пострибати з парашутом з такої штуковини!!!
Так що Шановні коллєГи - вперед, покоряти нові висоти!!!! _________________ Кожна людина отримує саме те, що хоче. А якщо хтось отримує те, чого він не хотів — значить він хотів саме те, що отримав.
|
|
 |
Наталі © 09.04.09 11:05:54 |
   |
|
Яка класна штука, Andrey, а де польоти проводитимуться? В Коктебелі? _________________ Чтобы сохранить ангельский характер, нужно дъявольское терпение! |
|
 |
|
 |
Romko © 09.04.09 16:57:14 |
   |
|
Штука то класна...., но ціна якась кусюча..., практично прирівнюється до польоту на томуж ЯК-52 чи 12.... На мою думку задорого..... |
|
 |
AlexGL © 09.04.09 20:31:46 |
   |
|
польти на літаку без стрибка з нього з парашутом, по моєму, це гроші на вітер
літаки для того і створені щоб з них стрибати  |
|
 |
Fistashka © 09.04.09 22:05:14 |
   |
|
Класна розповідь, Andrey!
Цікавий апарат. Я б разок спробувала. Та більше 250 грн. не дала б. І то на мою думку це задорого
Хоча як усе відносно в цьому світі
На г. Клементєва таких не бачила - та на мотодельтапланах, покататись коштувало 250 грн.
При цьому як мені розповіли, палива їсть за ці 10 хв навіть не на 40 грн
Не думаю що аерошут їсть більше бензину. Може хіба тільки більше зношується. |
|
 |
VictorT © 10.04.09 7:17:38 |
   |
|
Интересна скороподьёмность данного "львовского" аппарата. Мне надо на 1200, и побыстрее
З.Ы. А в Киеве прыгают с паратрайка за 200 грн с 1300-1500 метров. _________________ Лучше день потерять, а потом за пять минут долететь © м/ф «Крылья, ноги, хвост» |
|
 |
|
 |
Fistashka © 10.04.09 20:34:22 |
   |
|
ми їх будемо кількістю брати Може ще раз переговоримо за ціну? Дайте контакти - я торгуватись вмію! |
|
 |
Fistashka © 11.04.09 20:12:58 |
   |
|
І так, Андій дав мені номер телефону ораганізатора польотів на аерошуті...яким же було моє здивування, що з тим поном я вже заочно знайома зовсім по іншій темі і телефон у мене записаний Буває ж таке!
Дуже поторгуватись все ж не вдалось, оскільки розказав мені довгу історію про собіввартість самого аерошута і про зношуваність і про купу бажаючих на "Бухні Вікінгів" за 500 грн.
Так що 400 грн. - то вже остаточна ціна  |
|
 |
Napets © 27.04.09 22:08:31 |
   |
|
Для тих хто не в курсі повідомляю що польоти над містом на такого роду апараті ЗАБОРОНЕНІ |
|
 |
Fistashka © 27.04.09 22:25:50 |
   |
|
а він і не збирався над містом літати  |
|
 |
Napets © 30.04.09 6:56:20 |
   |
|
А хто казав що є можливість |
|
 |
|
 |
Suzi © 07.10.09 15:53:09 |
   |
|
Спробувала недавно цю штуку - довольна як слон
Літали пів години на висоті 500 м, але він набирає і більшу висоту при бажанні
Спішу порадувати всіх бажаючих політати! Є такий аерошут в Калуші , Івано-Франківської області. Але якщо буде кілька бажаючих - то можна і біля Львова політати чи де вам буде зручно.
Коштує це задоволення не 400, а 300 гр/10 хв.
Згідна, що троха дорогувато, але воно того варте
Ну і... додам кілька фото з польоту
Так він стартує
Це якраз на пятистах метрах )) Посадка в нього достатньо мягенька ))
Якщо є бажаючі - пишіть  _________________ Не важно сколько дней в твоей жизни, важно сколько жизни в твоих днях! |
|
 |
|