Lviv eXtreme club

ДопомогаПравила   ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   Мобільна версіяМобільна версія   ГрупиГрупи   ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Парадром у Кременці

1, 2  далі
Нова тема   Відповісти    Форум Lviv eXtreme club -> Повітряні кулі / Параплани / Дельтаплани / Планери / Граунд ланч / Аерошути Сторінка 1 з 2
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Попередня тема :: Наступна тема  
ПовідомленняAlexGL © 22.01.13 18:48:29    Парадром у Кременці

Вітаю, шавновна Громадо. В інтернеті натрапив на статтю про історію розвитку планеризму на теренах Західної України ще в довоєнні часи. Виявляється що недалеко від містечка Кремець (Тернопільска обл.) за Польщі була досить велика планерна школа, завдяки унікальному рельєфу місцевості, наявності високих пагорбів там були дуже сприятливі умови для парящих польотів, за що це місце навіть прозвали Польскою Клемухою (в честь кримської гори Клементьєва, де була радянська планерна школа). І ось тепер адміністрація заповіднику «Кременецькі Гори» вирішила відновити славні льотеі традиції і посприяти створенню Парадрома, на місці старої планерної школи. Але поскільки вони далекі від авіації то потрібне сприяння ентузіастів. Ця інформація розрахована в першу чергу на всіх дельтапланеристів та парапланеристів з Західної України.

Посилання на статтю «Кременеччина — колиска асів».

Витяг зі статті з контактними данними:
Цитата:
Національний природний парк «Кременецькі гори» пропонує аматорам і професіоналам сучасного планеризму відродити планерний спорт на Кременеччині. Шкода втрачати наші традиції та потенціал наших гір. Адміністрація парку виносить на вчену раду питання про розрубування пологого південного схилу гори Вовча, що поряд із Сокіллям для організації стартових і посадочних майданчиків, організацію кемпінгу на самій вершині, розчищення оглядових майданчиків, відновлення під’їзних шляхів.
    Хто зацікавився цією темою — звертайтеся на електронну адресу: npp_krgori@mail.ru, тел.: (097) 864-86-92
Заступник директора — головний природознавець НПП «Кременецькі гори» Курницький Віталій Іванович

ПовідомленняOzzY © 22.01.13 21:07:45    

Я відписав там на сайті, дав посилання на статтю на Wings і планую написати тому дядькові. Цікаво чи це щось нове чи може там вже давно хтось літає?  Surprised
ПовідомленняANGELo © 22.01.13 21:08:38    

Це просто фантастично! Там настільки класні краєвиди та місця, що посперечатися з цим мало які місця зможуть. Я обожнюю кременецькі гори. Вони близькі мені до душі та серця.
OzzY, я сподіваюся, що ця справа не загальмується. Я там досить часто бував, то жодного разу я не бачив літаючих об’єктів. Very Happy

ПовідомленняAlexGL © 22.01.13 22:17:16    

Шановні, це дійсно унікальний випадок коли місцева влада у вигляді адміністрації заповіднику йде нам на зустріч і хоче посприяти у створенні парадрому, ви самі прекрасно знаєте, що у більшості випадків буває навпаки. З приводу тої місцини, я там вже був у розвідці минулої зими. Місце дійсно класне, не дарма його поляки обрали. З доїздом проблем немає, адже біля самої гори проходить чудова траса Кременець—Почаїв, часто ходять маршрутки, в Кременці є залізнична станція. Поскільки Почаїв один з православних релігійних центрів, тому поблизу вже є вся туристична інфраструктура. Мої особисті враження такі: Схилів для польотів там є багато, але я був конкретно на тому де була стара польска планерна школа. Вершина гори полога, там зараз піщаний карєр. Знизу велике рівне поле, немає жодних обєктів що створювали би турбуленцію, зверху схилу дме стабільний динамік, тому висіти можна довго... бачив як птахи там в динаміку ширяли, просто супер враження. Сам схил теж високий, на верх тянеться дорога, тому доїзд з підніжжя на верх теж є. Із мінусів, схил поріс невеликими деревцями та кущами, потрібно розчищати, але якщо розчистити то буде просто БОМБА!, алміністрація іде на зустріч, хоче нам у цьому допомогти, давайте не прогавимо свій шанс! Це місце має всі шанси стати місцем для постійної тусовки для всіх «крилатих», і нашою Клемухою у Західній Україні.

Координати того місця де була Польска Планерна Школа (на фото зверху): [Latitude: 50° 3'44.52"N / Longtitude: 25°38'3.46"E]

Невиключено що там поблизу є і інші схили, але то треба там полазити і розвідати.

ПовідомленняOzzY © 23.01.13 0:28:03    

Тема обговорюється на Вінгсі.

Є пілоти, які там літали, і кажуть що на даний час там майже все заросло лісом а під горою ЛЕП. Тому якшо
AlexGL написав(ла):
це дійсно унікальний випадок коли місцева влада у вигляді адміністрації заповіднику йде нам на зустріч і хоче посприяти у створенні парадрому
владі доведеться вирубати дофіга лісу і розчистити схили. Звучить майже нереально але хто його зна...

Якщо місцева влада виділить якусь Ниву чи УАЗіка я готовий на голому ентузіазмі об’їхати кожний старт і спробувати стартувати з кожного потенційного «старту» Smile як то кажуть провести розвідку боєм Very Happy
ПовідомленняAlexGL © 23.01.13 1:03:42    

Пробуй, домовляйся... ЛЕП там є, але наскільки я памятаю, вона там не йде вздовж схилу а якось відходить в сторону, тому не повинна перешкоджати. На рахунок розчистки склону, я дуже сумніваюсь, що адміністрація заповіднику буде цим особисто займатися, достатньо що вони дали добро. Але якби на літо зорганізувати якийсь суботник зі всієї літаючиї тусовки, то можна було би розчистити хоч якусь ділянку для стартів, це вже був би якийсь початок польотів у тому місці.
ПовідомленняAlexGL © 23.01.13 17:24:24    

Почитав я дискусію на цю тему на Вінгсі, все зводиться приблизно до такого: «Місце класне, гарне, з чудовою аерологією, але там треба його облагороджувати, от якби хтось це зробив, то я може «соізволю» своєю величністю туда приїхати і політати». Знаєте що, шановна Громадо?! З таким підходом до справи ми далеко не залетим, у прямому та переносному смислі. Поляки як хотіли там літати, то зорганізувалися, приїхали туди і самі побудували всю інфраструктуру. Коли ж ми, через 80 років, намагаємося відродити цю справу, то в кожного хата скраю. Мало того що поляки відбудовують обсерваторію на горі Піп-Іван, то вони ще може мають нам парадром біля Кременця побудувати ?? Є над чим задуматися, панове...
ПовідомленняNapets © 23.01.13 17:54:43    

А от скажіть, кому це потрібно? Є теперішнє місце в Шопках, готове! Бери і літай, чим всі і користуються і нічого робити не треба. На пропозицію зробити «суботник» на «тягуні» для вирубки молодих сосен, які «наповзають» на старт, відповіли що рубати повинні дельтапланеристи, тому, що парапланеристи і так сядуть зверху.
ПовідомленняOzzY © 23.01.13 18:09:44    

AlexGL написав(ла):
от якби хтось це зробив, то я може «соізволю» своєю величністю туда приїхати і політати
Це звучить як наїзд. По великому рахунку нам ітак є де літати. Drink Було запрошення зі сторони керівництва пілотам. Яка ціль? Мабуть підняти популярність місця, дати можливість заробити місцевим підприємцям (магазини, готелі тощо). А виходить так — є в нас заросла гора, їдьте самі, за машини домовляйтесь, наведіть порядок.

Це типу «приходьте до мене дорогі друзі в гості але порядок вхаті наведіть і їсти собі наваріть самі» Very Happy. Який тоді зміст такого запрошення?

Тимбільше, як ви собі уявляєте — приїхало 20 пілотів з бенгзопилами і почали валяти дерева в державному природньому парку? Тому як не крути але перший крок повинне робити керівництво. Тимбільше, що їх мабуть хоч якось фінансує держава, а ми себе фінансуємо самі.

Napets написав(ла):
А от скажіть, кому це потрібно?
Думаю впершу чергу місцевим пілотам, яким в шопки, Боржаву чи на Дністер їхати набагато далі. Тай в Шопках тільки 2 нормальних напрямки. Дуже часто львів’яни на гарний прогноз пиляють аж на Дністер чи на Боржаву. А туди, я так розумію, буде чуть ближче.
ПовідомленняAlexGL © 23.01.13 18:26:01    

ніякого наїзду, просто як на мене то ситуація виглядає саме так як я описав, але менше з тим .. не будемо переводити розмову в деструктивне русло, бо негоже козакам сваритися

до цієї благородної справи можна було би залучити Пласт ... та і інших небайдужих людей. Спільними зусиллями ми би таки щось там зробили... Памятаєте як ми до хрипоти на Майдані волали: "Разом нас багато, нас не подолати !!!" ? Ну то що, до справи панове, чи як ?
ПовідомленняANGELo © 23.01.13 20:23:03    

Не вартує через непорозуміння сперечатися. Wink Адже мета у нас одна. Хтось в більшій, хтось в меншій, але участь приймають усі, і прагнемо одного. Але резон має теза Андрія, що:
OzzY написав(ла):
як ви собі уявляєте — приїхало 20 пілотів з бенгзопилами і почали валяти дерева в державному природньому парку? Тому як не крути але перший крок повинне робити керівництво.
Тим паче, що у владу вони прийшли, щоб керувати. От влада і має організувати по формальних питаннях та практичних, — роботу на даному напрямку. Ми ж, у свою чергу, думаю допоможемо це втілити заради спільної мети. Персонально я готовий це зробити і допомогти фізичною працею даній справі. Тому я щиро тримаю кулаки за успіх та відповідальність міцевого самоврядування, щоб довести справу до кінця. Бо справді... там дуже гарно. Angel
ПовідомленняAlexGL © 26.01.13 3:06:37    

Старі фото Планерної Школи біля Кременця з Польского Національного Архіву (фото датовані 1937 р.)

Супутниковий знімок гори на WikiMapia

[/url]
ПовідомленняAlexGL © 05.07.13 16:34:25    

через майже 80 років з Сколиної Гори знову літають !!! все повертається по новому, і хто зна можливо за більшої кількості учасників польотів це місце стане серйозним парадромом... приїзджайте літати!

фото:

та відео:

тема обговорюється на парапланерному форумі Wings: http://paragliding.in.ua/index.php?topic=10391.0

P.S. на фото і відео не я
ПовідомленняAlexGL © 12.10.14 17:08:04    

Друзі! Планується велика толока з підготовки старту для польотів на Соколиній Горі біля Кременця (про яку описано вище), можна сказати що це національний проект з відродження парадрому, на якому зможуть літати всі охочі. Місцева влада охоче йде на зустріч, тепер діло залишилося за невеликим - розчистити від рослинності місце для старту. На толоку збираються наші товариші з різних міст, але нам потрібно якомога більше людей, тому запрошуємо приєднатися всіх бажаючих кому небайдужа справа відродження славного українського летунства. Чим нас буде більше, тим швидше ми зможемо відродити це чудове місце для польотів.  Крім того парадром знаходиться у дуже мальовничому місці: у Національному природному заповіднику "Кременецькі Гори", тим більше що за вікном пора золотої осені. Туди дуже легко підїхати хто на власному транспорті. Буде весела компанія. Приєднуйтеся!
Контактні телефони тих хто виїзджає з вашого міста а також детальнішу інформацію від організаторів ви можете знайти у цій темі
на парапланерному форумі:

http://paragliding.in.ua/index.php?topic=10391.msg130384;boardseen#new
ПовідомленняAlexGL © 12.10.14 19:23:41    

прохання поширювати в соц. мережах
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Форум Lviv eXtreme club -> Повітряні кулі / Параплани / Дельтаплани / Планери / Граунд ланч / Аерошути Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Сторінка 1 з 2
1, 2  далі

Перейти до:  

© 2001-2023, eXtreme.lviv.ua     При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове
СТАНЬ
ОДНИМ
З НАС

Экстремальный портал VVV.RU