Попередня тема :: Наступна тема |
Leona © 16.01.13 14:03:04 Поїздка в Брест, 23–24 лютого 2013 р. |
   |
|
Доброї пори доби, таваріщі!
На сьогоднішній день мало кого здивуєш поїздкою за кордон, але для декого з нас поїздка в Білорусію є хорошим початком наважитись покинути територіальні межі Батьківщини і ступити на землі громади з іншим менталітетом та традиціями. При цьому слід додати, що це дешево, без зайвого клопоту з документами, паспортами, чи візою.
Білорусія — країна з цікавою та важливою для світу історією, визначними пам’ятками бойових дій періоду Великої Вітчизняної війни, країна де до сьогодні зберігається радянський устрій та дух.
Найцікавішим містом для туристів прийнято вважати Брест, тому саме туди ми і поїдемо.
Що рекомендують відвідати у Бресті:
1. Брестська фортеця-герой. Це цілий комплекс, що складається не лише з церемоніальної площі з обеліском, вічним вогнем та скульптурами-монументами, але і колишня військова частина, яка розташована на Кобринскому укріпленні. Брестська фортеця популярна у кінематографі, який творить свої творіння на військову тематику. Тут же, відразу за Холмськими воротами знаходиться Волинське укріплення, на території якого зберігся напівзруйнований військовий шпиталь і військова казарма, а нині ще й монастир.
2. Музей археології «Берестьє». В основі музею — розкопані залишки городища стародавнього Бреста, споруди ремісничого поселення XIII століття.
3. Музей залізничної техніки теж вартий уваги, адже там представлені раритетні зразки паровозів; залізничний транспорт, що належить різним епохам.
4. П’ятий форт, який є складовою музею Оборони Брестської фортеці. Форт є підземним бетонним лабіринтом, який служив основним місцем дислокації солдатів.
5. Вулиця Радянська. Пішохідна вулиця, де встановлений пам’ятник Тисячоліття і працює справжнісінький ліхтарник — людина, яка щодня запалює ліхтарі. Справжні діючі гасові ліхтарі! Завданням ліхтарника є запалення гасового гніту у кожному з них. Як тільки кожен ліхтар буде запалений, одночасно вмикається усе освітлення на вулиці.
Отож, подивитись буде на що. Пропоную їхати 23 лютого, якраз це буде День захисника вітчизни! Потрібно визначитись чи варто їхати на 2 дні, адже з ночівлею може бути проблемка.
Також можна прочитати відгуки наших луцьких побратимів, які у 2010 році зимою відвідали Брест і переглянути фотографії у нас в галереї.
Добиратись у Білорусію будемо:
Потягом 668 Львів—Ковель, який відправляється з з/д вокзалу о 02:35, прибуття — 10:15, або скоріш за все потягом 142 Львів—Київ, відправлення — 21:53, прибуття — 01:55.
Вартість квитка близько 50 грн.
З Ковеля до Бреста можна добратись автобусом, а можна двома електричками. Дизель-потяг Ковель—Заболоття відправляється за даними сайту о 02:10, що нам би і підійшло. З Заболоття їде вже сучасна електричка прямісінько в Брест. Дані про вартість білетів нажаль не знайшла.
Треба врахувати, що близько 9 год. ми витратимо на дорогу зі Львова в Брест.
Назад дорогу будемо формувати виходячи з побажань більшості і залежно від часу, який піде нам на екскурсію.
Додаткова інформація та зауваження вітається! Їдемо!
Список бажаючих поїхати в Білорусію
- Leona Львів
- Zippo Львів
- Hoks Київ
- Kruxitka Львів
- Вова Львів
- Igor Львів
- Unesko Львів
- Jaco Львів
- Rom(b)ik Львів
- Соня Львів
- ManInBlack Львів
Vitalya Тернопіль
Nickolya123 Кременчук
«Ще одна людина» Кременчук
Extremal Львів
_________________ Выпей кофе, если тебе плохо. Лучше не станет, но хоть кофе выпьешь. |
|
 |
ManInBlack © 25.02.13 16:09:42 |
   |
|
Leona я 100500 раз казав як можна вирішити всі проблеми з проживанням, грошима і т.д. більшість хотіло лишитися... чому я не взяв на себе організацію? — 1) я довіряю старшим і досвідченішим; 2) я більшість з вас перший раз бачу; 3) я не люблю бути організатором; 4) я індивідуаліст.... тому в колективі стараюся триматися осторонь, але аж ніяк його не очолювати!!!! |
|
 |
Hoks © 25.02.13 16:43:50 |
   |
|
Леонка, ти все правильно написала на ManInBlack не звертайте уваги, це, схоже, троль на нашому форумі
Фотозвіт коли буде, а?
Змінено: Hoks (25.02.13 16:46:36) |
|
 |
ManInBlack © 25.02.13 16:45:42 |
   |
|
я не троль  |
|
 |
Hoks © 25.02.13 16:58:34 |
   |
|
Поїздка була афігенна, мені дуже сподобалось в Брестській фортеці. З дорогою, канеш, напряг — але і то досвід, будемо знати. Загалом, всім велике дякую, то була круто! |
|
 |
ANGELo © 25.02.13 17:00:05 |
   |
|
ManInBlack, ну то жартома, напевно, тебе назвали. Бачиш скільки .
На правах суд’ї Дреда наказую всім «Творити добро!» і не сперечатися. Якщо хочете виясняти хто і що, то в приватному режимі.
Не переходьте на особистості та будьте толерантними.
ManInBlack, не був і не знаю там, але дозволю порадити тобі спокійніше дивитися на то все. Леонка, правильно написала, що всім не догодиш. Поїздка була фактично самоорганізована, тому будь-яки негатив це лише мимолітні наслідки, які потрібно забути та згадувати лише приємне.
Чекаємо фото! _________________ А-Га |
|
 |
ManInBlack © 25.02.13 17:09:27 |
   |
|
я повністю погоджуюся.... всім не догодиш.... але погодьтеся і ви: коли згуртована команда, будь-яка подорож в кайф, незважаючи на будь-які перешкоди і проблеми.... а в нас було як у байці Крилова «лебідь, щука та рак». |
|
 |
Igor © 25.02.13 17:11:30 |
   |
|
От і я добрався до компа, щоб відписати декілька слів.
Мені сподобалось Все сподобалось, навіть добирання Це теж частина будь-якої подорожі від якої треба отримувати задоволення
Незважаючи на анархію і логістику, відвідали всі об’єкти...майже (тільки зараз побачив, що там ще був п’ятий форт) . Навіть вулицю Радянську (Советская) проходили, правда вдень Форт вразив маштабністю і атмосферою, розкопане поселення (Берестя) наштовхнуло на думку, що все колись було менше за розміром ніж тепер . Читаючи листи в музеї Оборони фортеці, написані більш ніж пів століття тому, з’являються якісь неперадавані відчуття,.. можливо гордість, що жив в одній країні з цими людьми. Окрема історія — музей потягів . Мені здаєть що саме завдяки нашій неорганізованості ми потрапили на закриті каси і саме сторож показав і розказав нам більше і цікавіше, ніж могли б ми очікувати взявши квиточки.
Ще одна «фішкаA — це саме місто. Йдеш собі по вул. Леніна, одну за одною перетинаючи Комсомольську, Радянську, Комуністичну і бачиш якусь дивну суміш панельних будинків, сучасних багатоповерхівок, звичайних, майже сільських, будинків і дизайнерських будиночків європейського типу
А гроші Кожен з нас відчув себе мільйонером . Скільки раз почувши ціну, ми протягували продавцю пачку купюр і казали: «Допоможіть будь-ласка»
А люди — це завжди найголовніше. Вони повинні бути різні, інакше було б не цікаво
Дякую всім, хто був присутнім: активним, спокійним, неорганізованим чи незадоволеним
П.С. 1. Не зміг перейти зі свого 1 до вашого 2 вагону, було закрито. Тому і не попрощався, хоча все-одно ще не раз зустрінемось
П.С. 2. Зі свого досвіду участі в організації, це дуже невдячна штука. А тут ніхто в організатори і не підписувався І варто подякувати Каті (Леоні) за те що вона запостила тему і ми мали можливість зібратись і активно провести ці вихідні  |
|
 |
Zippo © 26.02.13 13:15:01 |
   |
|
Фото з поїздки в Брест вже в нашій галереї. Оригінали фото як завжди качаєм з ex.ua (закинув все одним арххівом).
P.S. Мій досвід говорить, щоб я беріг нерви, так шовсе пучком Всім дякую за поїздку, все було як і планувалось.
P.S.S. Найшов в кармані ще 52000 білоруських рублів. Сцуко! Ніхто часом в Брест не чухає? Ги. _________________ «Покращення вже сьогодні» ツ |
|
 |
Alvares © 26.02.13 15:52:16 |
   |
|
Світ тісний, рэбяткы!
Був і я в Бресті в суботу...
Фортеця, музей залізничного транспорту і таке інше...
Теж їхав з Ковеля, але дизелем...
Мене ще митники пресували і виганяли з потяга.
Ледве впросився...
Та це не найгшірше!
Найгірше те, рэбяты, шо я всіх вас бачив потім на вокзалі!!!!
Всіх, окрім Зіппо.
(Його би я впізнав)
Чую хтось українською говорить... Глянув — чувак у яскравому вбранні і кілька молодиць з ним...
Я був у синій куртці, з синім дойтером у смішній зеленій шапці.
Ми ще обмінялись хижими поглядами...
Ех...
Отже... Тісний світ...
Шкода, шо я нікого не впізнав...
А Zippo...
Бігав... _________________ cookiekentuki ©
та жеби ті держслужбовці повиздихували, їй-богу. в цій країні тіко й лишаєці, шо з мосту стрибати |
|
 |
ManInBlack © 26.02.13 18:39:22 |
   |
|
спасибі за фотки
Zippo був я сьогодні в ощадбанку вони ніби приймають Білоруські рублі, але курс у них капец... 10 рублів за 0,5 коп
можливо, можна буде з Яною зв’язатися (попутчиця з Бресту) я її номер маю, але вона зараз там  |
|
 |
|
 |
BOPOH © 03.05.13 18:18:23 |
   |
|
Народ привіт.
Задумав на вихідні 9-11/12 травня їхати в Білорусь в Брест та заодно в Біловезьку Пущу.
Може хтось знає як краще це все зорганізувати, чи реально буде забронювати номер в Бресті, потім в Пущі. І взагалі було б цікаво почути нюанси, про які ви дізналися під час вашої поїздки.
Цікавить все: від того яким потягом ви їхали і в котрій годині, пересадки, скільки часу проходили кордон, що варто подивитись, що ні, як взагалі враження і тому подібдне.
Дякую за будь-яку інформацію |
|
 |
Progektor © 21.10.13 21:26:57 |
   |
|
Хелоуууууууууууу, народ. Коротше така справа: на цих вихідних планую з ше одним товаГіщем махнути в Білорусь (Мінськ, Брест), кому нафіг не потрібні, якшо десь валяються вдома, білоруські рублі то пишіть — я візьму, по ціні макулатури ! , жартую, візьму по лояльному курсу. _________________ Всім привіт! |
|
 |
Zippo © 21.10.13 21:49:50 |
   |
|
Тре буде якось пересіктись, маю 52000. Свисни в приват шо і куди і я підскочу на вело  _________________ «Покращення вже сьогодні» ツ |
|
 |
Progektor © 21.10.13 21:54:29 |
   |
|
ти мажоооооооорр, таке бабло, з собою, на веліку і без охорони ...... Ладно-ладно, свисну  _________________ Всім привіт! |
|
 |
|