Lviv eXtreme club

ДопомогаПравила   ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   Мобільна версіяМобільна версія   ГрупиГрупи   ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Аеродинамічна труба в Самарі. «ВоздухоПлаватели»

назад  1, 2, 3  далі
Нова тема   Відповісти    Форум Lviv eXtreme club -> Парашутизм (RW, CRW, FF) / Бейс-джампінг / Вінгсьют / Аеродинамічна труба Сторінка 2 з 3
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Попередня тема :: Наступна тема  
ПовідомленняNattka © 14.02.11 12:25:15    Аеродинамічна труба в Самарі. «ВоздухоПлаватели»

Ну вот і настав той час коли мене, в прямому смислі, заставили написати про те як я їздила за трідєвять земель, а вірніше за 2500 км з 25 по 29 жовтня минулого року.
   Все почалось банально просто, як завжди Кастор ненавязчіво показав тему, позвонив, спитав... і зацепило. Від виникнення ідеї в мозгу до її реалізації було 2 доби, а тре було ше найти таких самих як я, і вони найшлись. Very Happy Це наші рівненські парашутисти Кравік, Клава і Олічка. Вот ми і рвонули вчотирьох, Оля поїхала в Самару (по легенді для батьків) хоча оголосила шо до неї 1300 км, Клава поїхала на якісь парашутні курси на ДЗ Валєрьяновка, Very Happy Кравік взаглі сліняв втіхую.
   Ітак... виїхали ми зі Львова десь в обід в рівному народ збирав манатки десь до 20:30 і вот дорога перед нами... і ніч... терени нашої держави ми минули без пригод, гаїшники зупинили тільки на виїзді на бориспільську трасу і то тіко тому шо такий порядок у них. Зранку ми як скажені бігали по харківських канторах і лихоманливо піднімали курс рубля, скуповуючи його вщент. Перша ніч за кермом видалась важкою тому що ми оба з Вітею не були до неї готові, бо перед тим радісно погуляли на моєму ДН Goof
Шоб не заснути пили бёрн... не помагав, з приходом ранку стало лекше, десь коло 11:00 год втикнули на кордоні, ми б взагалі пройшли все швидко якби хоч хтось мав досвід перетину кордону... але його не було Crying or Very sad і тому всі чемно мерзли і чекали коли я нарешті розчехлюсь і почну шось робити (ну бо транспорт таки мій і писати мені було найбільше).
    Перетнули кордон. Чекаєм чогось страшного чи що?! І вот воно (страшне) почалось — у всіх почерзі в нас від’єднались українські оператори мобільного зв’язку Crying or Very sad все! Особисто мене приємно здивували російські дороги, знаючи приказку про 2 російські біди, я весь час повторювала, шо в Росії лишилась біда одна — дороги нормальні. Бензин там на порядок кращий і набагато дешевший... це теж неабияк потішило, а вот їхні заааправки — жесть!!! Жіноча частина експедиції була в дикому ужасі від сервісу на заправках оскільки це було нашим єдиним місцем зупинок і відвідин туалетів, решту все ми робили на ходу. ДжіПіеС, котрий ми назвали Катею, за надоїдливість повчать в кожному великому місті бавився з нами в страшні ігри-намагався завести в центр міста Crying or Very sad на цьому ми втрачали по 2-3 години часу кожен раз, і тільки на зворотньому шляху ми найшли спосіб як з цим боротись — на під’їзді до великого міста, що є проміжною точкою маршруту ми його викидали і навігатор вів нас арненько по об’їздній дорозі до наступного міста.
   Під вечір наступного дня ми попали в Воронєж. Місто красиве невимовно, велике і ще раз красиве. Тут я нарешті зрозуміла яка я Goof бо їдем вже понад добу, проїхали 1260 км і ше так само їхати Crying or Very sad Далі дорога була якась монотонна, мабуть через то шо настала ніч... Ні!!! Ми вирішили зрізати кусок дороги (і це в чужій-то країні! і це в Московії! і це вночі! і це з майже пустим-то баком!) ми поїхали по знакам, а не по тій дорозі на котру вів нас навігатор, вона виявилась непоганою, коротшою, але ж... пля!!! там не було ні одної заправки!!! І ні одного села!!! Ба навіть вогника не було ні одного!
   Проїхавши 150 км по тій дорозі і кожної миті судорожно поглядаючи в темному і на стрілку палива, ми нарешті побічили заправку!!! Yahoo Yahoo Yahoo йопт! Та у нас таких вже навіть не лишилось ніде, але для нас то була найкраща заправка на світі в ту мить Very Happy заливши повний бак суперякісного 92 бензину і закупивши пакет Ред Була, шо надає крила, ми попрямували далі... в ніч... в омріяну Самару... Я не хочу тут займатись рекламою, але скажу я вам шо москальський Ред Бул то сила!!! Він дійсно надає крила і другу сутку ми їхали виключно завдяки йому, як сказала Клава коли ми на зворотньму шляху купили вже наш — український з москальським даже рядом не валвся! Їдем далі...
   Ранок... Shocked Волга!!!  Shocked Тольятті... Shocked Телефоную знайомому вихідцю зі Львова, котрий нас має зустріти в цьому місті і організувати проживання... 8-ма година ранку... домовились зустрітись за 20 хв... 3 години кружляння по місту з криками і матами... весь цей час в голові тіко 2 питання 1 — Скільки машин в цьому місті?! і 2 — Хто таак їздить?!
   Нарешті. Нашого зустрічаючого Вовку задовбав наш навігатор і наші мандри. Він сказав — СТОЯТЬ! і прочитай мені табличку на будинку де ти стоїш... за 10 хв він був поряд, а ше за 10 хв ми стояли в черзі в душ в квартирі шо він для нас зняв Very Happy
   Помились і далі на фінішну пряму. До Самари 70 км — фігня яка Very Happy Вовка вивів нас на об'їзну і ми помчали, їхали 30 хв і ше 40 блудили по місту бо то шо нашому інструктору було «ліво» то нам «право», ну кароч Victor SV знає, мав раз «щастя» водити мене по телефону Very Happy  
   І вот воно! Нарешті! Сталось! В затишному парку стоїть якась хрєнь вся обклєєна рекламою про літаючих людей!!! Зустріли нас приємні, молоді інструктора, котрі до вечора стали ледь не друзями нам. Знайомство, переодягання, переобування, інструктаж, і до роботи... перші сесії були по 2 хв, далі по 5 (оптимальний час, я думаю) відчуття того, що ти летиш ніяк не порівняти з тим коли ти падаєш при стрибку. Я не маю як висловити словами те, що я там пережила. Нас було 4-ро і кожен хотів навчитись чогось іншого, кожен і навчився бо підхід був до кожноо інший, зауваження, розбори помилок, хлопцям що там працюють дійсно не байдуже те, що вони там роблять. Поряд з тренажером якась фармацевтична фірма, інструктора домовились, шоб нас пустили туда на обід (вхід по пропускам), чай, кава в тренажері безкоштовні — роби собі кіко хош... пити скажу я вам хочеться несамовито — таке враження, що з організму вологу просто видуває за 5 зв, жарко страшно, ми літли в фріфлаєвських комбєзах, тру і футболках. Замовлений нами час вичерпався, замовляли 4 годии (по 1 год на кожного), но бабам как всегда — мало. Я, Клава і Оля взяли собі 30 хв на трьох і відлітали кожна свій час в один заход Shocked Шо робили? А ніц, вже не мали сили шось робити, просто висіли, просто не хотілось звідти їти...
   Стомлені і щасливі вишли звідтивже майже вночі. Приїхали в Тольятті і - спати, навіть ні їсти ні пити не могли. Ранок, сніданок, дорога додому... і все ніби іде гладко і спокійно, але ми поїхали іншою дорогою котра проходила ближче до столиці, і вот тут мене осяяла чергова «геніальна» думка — ми вже маємо певний досвід польотів в трубі, вміємо щось робити хоч і не аси, а шо як поїхати в Москву хоч на 15 хв і політати там вчотирьох Yahoo ідея звучить брєдово але, можливо саме через її нездійсненність на неї знов підписались всі дєвушкі з екіпажу, Кравік мовчав в гордом одіночєствє... спостерігав як ми збирємось туда попастиколи надворі ніч, а ми десь глибоко в Росії і ні адреси ні телефонів туда у нас нема, ніко бажання і усвідомлення того шо все таки вона (труба) існує Goof
   Даю Олі свій телефон, бо сама веду машину, і кажу — «Там ше є грошей на 1 смс, відправ Кастору, хай дасть атресу московської труби». Смс пішов... на інший ні в кого нема грошей... запала мертва тиша... навіть навігатор замовк Very Happy надворі шось коло 23:00 години... і тут Кравік сказав — Зара Кастор подумає шо ти сошла с ума... — Шо?! Та шо ти розумієш?! Кастор не такий! Я з ним їздила в круїз по ДЗ, це багато чого варте!.. і далі потяглись хвилини очікування... і тут... Yahoo посипались смс-ки від Кастора з детальним описом: адреса, як доїхати, телефони, контакти... Шо далі? — спитаєте ви? а дійсно! шо ж далі? шо робити коли у тебе тільки номер мобільника російського оператора, а ти до цілі 250 км і навмання їхати не можеш і твій київстар в степах Росії безсилий та й гріш нема?! Ха!
   На пешій же заправці зупиняємось і ідем з Олею брати штурмом операторів Goof і пофік нам шо надворі 12 ночі, і пофік наш хохляцкій акцент і машина з інопланетними номерами Goof і пофік шо ми не конче респектабельно виглядаєм від тих шалених кількох днів і емоцій шо на нас нахлинули... ВПЕРЕД! і ми позвонили... правда ми довго пояснювали шо ми хочем і чому, але нам таки дали подзвонити... верувшись в машину майже переможницями ми з Олею застали цікаву картину — Кравік, якимось чудом, переманив Клаву на свою сторону, тобто вона вже не хоче в Москву Shocked відповідно сили зрівнялись і 2 за котрі не могли перемогти 2 проти бо таки 2-м літати то не 4-м. Так все скінчилось і не ставшись Crying or Very sad
   Зрані ми перетнули кордон. На той час у нас вже почався психоз від замкненого простору, емоцій і хронічного недосипання, а також від Ред Була, котрий надає клила, але не мозок Goof в таком відє ми прєдстали перед таможеніками... вони нас дууууже довго і прискіпливо оглядали, чогось дово радились і дивились на нас великими очима, особливо після того як спитали звідки і куда ми прямуєм, і чого ми «туда» їздили і коли ми в країну Московію в’їхали — відповіді а ці питання звичайно не додали нам розуму в їхніх очах, але на нас не так стого почали дивитись сердиті дядькі і зброю ми бачили вже не так часто Vava
   Кордон нарешті перетнули і наш султан зупинив машину і впав на коліна перед рідною автострадою. Все. До вечора ми були вдома без пригод, якщо не рахувати того, що той довбаний навігатор таки завів мене в Рівному під «кірпіч» вже коли я висадила всіх з машини і Кравіку прийшлось виводити мене з міста по телефону Goof Goof Goof

Тепер по питаннях для тих хто б хотів здійснити таку подорож:
1 — Скільки коштують польоти? — Детально розписано на сайті труби, контакти там же, хлопці надзвичайно ввічливі і по пошті відповідають на всі питання.
2 — Чим туди саме краще добратись? А вот тут питання цікаве... самольотамі, пароходамі, поєздамі, кароч всім шо їздить і літає, але на мою думку, з України найкраще і найдешевше їхати таки на авто екіпажем з 4х чоловік в легковій машині. Дороги в Росії не автостради такі як київська страса, але і таких жахіть нема, як Львів—Тернопіль, маршрути різні можна обрати, але по відстані вони приблизно однакові просто виводять на різні таможні, відстань туда — обратно приблизно 5000 км, час в дорозі туда — взагалі не рахую бо то якийсь ужас, а обратно — 28 годин.
3 — Скільки потрібно брати часу мінімум для того щоб щось навчитись — Година, таки оптимальний варіант, більше не витримаєте, менше — нема змісту, ну накрайняк то хв 45, бо самостійно лягає на потік новачок десь на 8-10 тій хвилині, а там купа вправ і приколів яких вчать — тобто тобі перед польотом розповідають теоретично, розказують на «пальцях» як і шо ти маєш зробити, заходиш — і вперед, відпрацьовуєш дану вправу. Різновиди вправ залежать від того яку саме дисципліну планує освоїти парашутист.
4 — Що потрібно брати з свого спорядження, комбез, шлем, чи все там дають? — Все дають і підбирають по розміру Very Happy
5 — Чи знімають відео, якшо так то скільки це оштує? — Ні. Відео там не знімали, принаймі коли я там була, але нічого проти не мають проти зйомок будь чим.
6 — Як бути з валютою, де краще міняти, скільки і так далі, може які нюанси по таможні.. — В тренажері тре мати рублі, а так то на власний розчуд, особисто я намініла собі в Україні на бензин на польоти і на передбачувані обставини, нічого не сталось тому маю заначку на весняну поїздку. На таможні все ОК! особливо якщо казати шо ти парашутист і на питання шо в рюкзаках відповідати — Труси.. — А де парашути?! — Дома. Very Happy
7 — Що з житлом, харчуванням, ціни — По дорозі реально ставати поїсти не варто: дорого і несмачно, принаймі в Московії, ну а у нас — заправки рулять. На місці є готель і їдальня, не влаштовує?! Не садік порадите собі.
8 — Що порекомендуєте з вправ перд поїздкою в трубу (ну там типу прогіб тренувати і так далі)? — Маючи гіркий досвід непідготовленої фізично до труби людини, заставити себе підтягнутись або віджатись кілька раз в день не можу, хоча тре. Я виїхавши з тренажера переключала передачі в машині двома руками — так боліли. А на рахунок таборика... ну то і так моя щоденна вправа Embarassed
9 — Які противопоказання для польотів? З якого віку можна і так далі — Протипоказань не наю як щасливий власник двох дійсних ВЛК Very Happy А про вік — то сама бачила там хлопчика років 4 котрий попав туда вперше і спочатку боявся, але подивившись на нас дуже гарно літав, а вот старший братик його, так і не наважився.
Все. Я виконала свій обов’язок. Пішітє пісьма Very Happy

Нині написала в Самару, отримаю відповідь — відпишусь тут.

Список бажаючих їхати в аеродинамічну трубу Write
  1. Nattka Львів 60 хв
  2. VictorT Львів 60 хв
  3. Fishki Львів 60 хв
  4. Lucky Київ 60 хв

5. Luckid Київ 60 хв

Повідомленняpro100vova © 22.02.11 20:30:41    

Любі друзі Я страшно хочу в трубу. Будете збиратися їхати не забудьте Будь-ласка мене... Дякую
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
ПовідомленняZippo © 23.02.11 17:17:23    

nattka написав(ла):
настав той час коли мене, в прямому смислі, заставили написати про те як я їздила за трідєвять земель
Така вже моя доля... Angel-devil Pardon

nattka написав(ла):
Все. Я виконала свій обов'язок. Пішітє пісьма
Молодчинка Clapping Як каже lucky - для тебе 100 г і пончик Very Happy
Перечитуючи цю тему, згадав собі про так звану "лабораторію невагомості" на Ил-76 МДК. Дорого курча Tongue но так хочеться Kilroy

ПовідомленняVictor SV © 23.02.11 23:04:45    

дайош фото чи відео Clapping
ПовідомленняVictorT © 24.02.11 8:43:55    

pro100vova написав(ла):
Будете збиратися їхати не забудьте Будь-ласка мене...
Вова, главное, чтобы ты точно определился, едешь ли ты, чтобы мы разобрались с местами в транспорте.
По поводу сроков, когда надо точно сказать - это к Натке.

Повідомленняluckid © 24.02.11 18:24:10    

Наташа, я звонил сегодня.
И меня тоже посчитайте)
Киев - пока 60 мин. (дальше по возможности и самочувствию)
ПовідомленняTorry © 26.02.11 10:36:21    

50% на  50%, знатиму 10 березня точно, але дуже хочу)
ПовідомленняNattka © 28.02.11 15:55:53    

Всім привіт! Для ажаючих їхати і для тих хто ше в роздумах, вношу в цю тему певну ясність Very Happy
Шо потрібно брати з собою?
1 - засоби особистої гігієни
2 - переодягнутись (но я вас прошу! без фанатізму... 2 футболки, тру і носки то вже на ваш розсуд) більше ніц не тре... не забудьте тапкі !!! бо за суткі в машині в зимових черевиках ноги відпадуть. Взуття для труби не тре! Там дають.
3 - сало, цибуля, ковбаса, ну кароч їсти на 3 дні...
4 - документи! Паспорт і все, закордонного паспорта і візи не тре, доків парашутиста теж не тре...
5 - гроші! За трубу тре заплатити рублями всі хто підписався на 60 хв готуйте по 9000 рублів (то з інструктором) мо вийде і менше - то залежить як літати будем...
А где лучше бабло менять?- Бабло лучше міняти по місцю проживання патамуша на то іде купа часу в дорозі, бо зазвичай в канторах не розраховують на банди парашутистів шо їдуть в трубу і я не бачила шоб в обміннику було на 1 раз більше 5000 тому час в дорозі він цінніший за економію в 20-30 грн на кусах в різних містах. Так шо потрошки шотижня міняєм
ітого УВАГА! Маю сміливість прикинути бюджет поїздки на 1 чоловіка з розрахунку на 1 годину польоту - 4000 грн! Ск рублями ск гривняти вже самі якось прикидуйте. Уточняю - сума орієнтовна, залежить від потреб кожної людини, може вийти трошки більше, а мо і менше.
Дата виїзду зі Львова!
Годину уточнятимем пізніше, а дата - таки неділя 27 березня десь ранок, побачим по погоді... я не жартую... чим гірша погода - тим помаліше їдем бо час таки ніхто не посуває, нагадую шо його замовлено на 29 березня з 10:00 ранку Very Happy

ПовідомленняLucky © 28.02.11 18:37:28    

nattka написав(ла):
27 березня десь ранок
Такс, Тавагіщі. Раз в нас перенеслась дата виїзду, то хочу уточнити один нюанс.  З корабля на бал, після ~30-35 годин проведених в дорозі, в машині, спітнілим, втомленим лізти в трубу - це повна кака. Після такої дороги треба хоча б 6-8 годин поспати в горизонтальному положенні, щоб м'язи насиджені в машині відпочили і голова відійшла від втоми. Як не як ми їдемо вчитись, а вчитись втомленими і змученими, ще й за немалі гроші - ще одна кака.
Водіям, які крутитимуть баранку безпосередньо перед трубою, взагалі буде не до труби. На місці водіїв, я б на таке не підписався. Та і я, не підписуюсь під то, щоб лізти в трубу без нормального відпочинку.

Ну якщо приїдемо нормально, тоді питання знімається.

ПовідомленняIhor © 12.03.11 14:26:47    

Знайшов корисне відео щодо труби Не выйду!  Very Happy
Повідомленняskydoc © 13.03.11 19:15:28    

Заздрю вашій витримці! минулого року їздив я з Полтави туди, вирішив поїздом, бо дійсно, до труби потрібно відпочити, а після-спали від втоми більше ніж півдороги! А ред бул-то не вихід. ефективність набагато менша. Я б радив спробувати поїзд, порівняти.
Повідомленняcomandry © 19.03.11 11:58:34    

11:47 doixalu v gutomur. puwy z telefonyy tak wo do ckorogo. bydem ctaratucja pucatu chactiwe. poku bez prugod ne raxyjyxhu odnogo pogertvyvanja v fond zaxycnukiv bezbeku na dorogah.
ПовідомленняFistashka © 20.03.11 12:15:19    

Щасливої дороги і шалених вражень!!! Чекатимемо нових повідомлень
ПовідомленняSpawNTnT © 21.03.11 9:38:21    

Видно що зв'язок з нашими екстемалами обірвався, після того як вони попали на чужу територію Very Happy
Экстрим — это образ жизни... а жить... неостонавливаясь... рискуя... беря от нее все... вот что нужно... по твоему телу разливается блаженство... в крови поднимается уровень адреналина... все становиться возможным....
ПовідомленняNattka © 21.03.11 13:10:06    

Нечего не оборвалось,Мы летаем!
Завтра домой! Всем привет!
Р.С. Тут зима Crying or Very sad  сугробы выше головы. Бррр...

ПовідомленняZippo © 21.03.11 13:13:08    

Якийсь день два в москаляндії і nattka вже по їхньому чеше Acute
Бережіть там себе, особливо Вітьку Very Happy

Сторінка 2 з 3
назад  1, 2, 3  далі

Перейти до:  

© 2001-2023, eXtreme.lviv.ua     При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове
СТАНЬ
ОДНИМ
З НАС

Экстремальный портал VVV.RU