Lviv eXtreme club

ДопомогаПравила   ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   Мобільна версіяМобільна версія   ГрупиГрупи   ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Сивуля

Нова тема   Відповісти    Форум Lviv eXtreme club -> Гірський туризм / Трекінг / Геокешінг / Коастерінг / Подорожі Сторінка 1 з 1
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Попередня тема :: Наступна тема  
ПовідомленняLyubko © 11.02.11 12:10:45    Сивуля

Люблю знаходитись на вершині якоїсь гори, коли сухе виморожене повітря і видимість мільйон на мільйон. Нещодавно пощастило таке бачити на Говерлі і коли відкрились зору всі хребти й вершини, особливо привернув увагу хребет Сивуля, який своїм виглядом нагадував Ельбрус. Тож з Сергієм дали собі слово близьким часом там побувати й обов’язково заночувати на сідловині. І от декілька днів тому, три Сергії і я, дотримались слова і потішили своє бажання. Приїхали на авто до с. Стара Гута, там і залишили його в крайній хаті. Традиційно почули в слід « Куди ж ви хлопці йдете в таку стихію?!!» Маршрут мав пролягати через полонину Рущина → г. Мала Сивуля → г. Велика Сивуля → г. Лопушна → г. Боревка → Стара Гута, але ж як можна бути в Карпатах і  упустити нагоду поблудити... З кожним кроком снігу ставало все більше, тут справжня зима. На підйомі провалювались, то по пояс, то по коліна і після тривалої боротьби, ми на Малій Сивулі. Ураааааа!!! Дружньо всі закричали, правда самі цього не почули, вітер все забрав собі. На ногах ледь можна триматись, кидало з сторони в сторону, як букашками. Фотоапарат миттю покрився льодом ледь діставши його з сумки. Тим не менше, ще через декілька хвилин, ми вже на сідловині. Але ж як поставити намет, коли сам ледь тримаєшся на ногах??? От тоді почалось виколупування сокиркою каміння з під снігу і ще всякого роду заняття по приковуванню намету до землі. Всю ніч гуділо, мов в аеродинамічній трубі, та до ранку все ж таки вистояли. Все покрилось льодом і жодного натяку на нормальні погодні умови. Суцільне молоко, видимість метрів з десять. Зібравши речі вирушили на Велику Сивулю. Маленька перерва і нарешті довгоочікуваний блуд. Більше я мабуть проповз рачки, ніж йшов ногами, аж поки не скинулись в зону лісу. Далі урвища, буреломи і ми на дорозі. Йдемо і гадаємо: «Де ж ми вийдемо? Ближче до Гути, а може біля мисливського будиночку?». Вказівник на стовпі миттю прояснив ситуацію і окрім реготу іншої реакції ніхто і не очікував. Ми йдемо в Осмолоду, від якої до нашого авто об'їзджати приблизно 100 км. Виявилось, що через годину, тобто в 17:00 буде маршрутка. Радість була не довгою, Сергій виявив відсутність намету Ferrino Snowbound 2 за 5200 грн., для якого ця мандрівка була дебютом. Переглянувши фото, стало зрозуміло, що він десь на самому верху. Ні часу, ні сил не було організовувати рятувальну операцію, тож вирішили дочекатись хорошої погоди і спробувати його пошукати. Забігаючи наперед, скажу, що Сергій надзвичайно щаслива людина. Намет замело снігом і поруч туристи, які проходили на снігоступах, нічого не помітили, за те Сергій знайшов його за шнурочком, який мотиляло на вітрі. Наука для всіх: «Ніколи не кріпіть обмерзлі речі до рюкзака, тим більше на такому сильному вітрі!»
Далі з Осмолоди добрались до Рожнятина, звідти на таксі за 300 грн. до Старої Гути.
   Мандрівка чудова, настрій теж і схоже щоб побачити справжню зиму, доведеться їздити за нею в гориSmile

Ну і як же ж без фото

Повідомленняnomeaning © 11.02.11 13:04:28    

І нашо ті люди змою в гори лазять? Unknow
Good  Wink
ПовідомленняAndrey © 11.02.11 13:09:48    

Цікава та інтригуюча розповідь!!! Видно що хороший був похід + рятувальна операція Crazy  Добре що намет знайшовся Yahoo
Lyubko дякуєм за чудову розповідь і такі ж фото!!! Clapping

ПовідомленняZippo © 11.02.11 13:17:00    

Щось останнім часом Lyubko ти став блудити Very Happy аж страшно стало кудись з тобою йти Very Happy
P.S. Ще бракує розповіді про рятувальну операцію з уст Sergiy)

ПовідомленняHoks © 11.02.11 14:57:13    

Ух, яка поїздка. Дякую за розповідь Clapping
ПовідомленняSergiy) © 11.02.11 16:25:21    

Я ніколи не міг подумати, що можна загубити палатку, але це із мною сталось. Надії не було, що її знайду і тим більше не було ні малого бажання вертатись і ще більше розчаровуватись. Але Любчик вміє переконувати і підтримувати. Шкода було б як би її хтось знайшов крім насSmile. Вернувшись в неділю вночі до дому я вже планував виїзд з понеділка на вівторок залучившись підтримкою рідного брата Ігора. З понеділка на вівторок о 2:00 год. ми були в Гуті. Погода по усіх прогнозах мала бути сонячною і безхмарною про це засвідчили зірки на небі. Без ліхтариків іти неможливо, можна було зіткнутися зі смерекою. WallКоли відпочивали було можна почути як спілкуються між собою дерева. Ще за темноти ми вийшли на полонину - Рущину. І тут настрій впав, ми побачили слонячі стежки від снігоступів ( мені на секунду здалося, що я знаю в кого моя палатка). По цих слідах ми піднялись на Сивулю малу, а потім і на перемичку де востаннє я бачив палатку. Її там небуло і ми не зупиняючись вибігли на велику Сивулю де по всіх роздумах вона мала бути. Але тут чітко проглядались сліди снігоступів і всі мої надії пропали. Але зновуж згадуючи слова Любомира (що я її знайду в такому місті, що сам навіть не чекаю). Я зняв рюкзак і почав спускатися. Метрів за 200 ретельно все оглядаючи я побачив як теліпається на вітрі шнурок емоціям моїм не було меж це вона Yahoo Yahoo Yahoo PrevedPrevedPrevedЧесно скажу надії що я її знайду в мене були малі а поїхав на пошуки бо маю гарних друзів які вміють підтримувати і додавати оптимізму.
ПовідомленняLubko © 13.03.11 0:42:57    

бредучи незнайомим хребтом в штормових умовах зовсім просто зблудити навіть найдосвідченішому орієнтувальнику.
а Сивулі безперечно цікаві, особливо взимі, можливо й тому що недоступні такі як ґавєрла скажімо..
теж маю трошки приємних зимових спогадів.

Сторінка 1 з 1

Перейти до:  

© 2001-2023, eXtreme.lviv.ua     При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове
СТАНЬ
ОДНИМ
З НАС

Экстремальный портал VVV.RU