Zippo © 14.01.11 17:18:44 Печера Млинки 29–30.01.11 |
   |
|
Так у нас вже повелося, що у новому році перша традиційна вилазка Львів Екстрім клубу припадає саме на печери Млинки. Саме в Млинках перетинаються «завсегдатели» і «новачки» клубу, не тільки зі Львова, але з Луцька, Тернополя, Києва, Франківська, Рівного, та інших міст. Для «соучредителей» цієї щорічної поїздки, самі печери з (стандартними маршрутами), мало вже чим здивують (окрім дальніх районів), але це вже інша історія... Тому цю вилазку я б назвав радше зустріччю друзів, однодумців, новачків і просто людей не байдужих до активного відпочинку. Але все це сентиментальна водичка, а нам тре факти, отож погнали.
Дата поїздки в Млинки припадає на 29-30 січня. Це буде субота-неділя, тому думаю більшість зможе вирватись. Для першоразників скажу, що одна екскурсія в середньому триває 3 години і коштує 25 грн. Самих екскурсій буде дві. Одна в суботу по обіді, друга в неділю зранку. В залежності від кількості бажаючих, їх габаритів, фізусі, буде формуватись 2–3 групи з різними маршрутами складності.
Як доїхати в печери Млинки. З досвіду попередніх років, самим кращим варіантом буде автомобіль. Зі Львова туди-назад виходить ~ 400 км, це ~ (40 л.) х 1л/8.5грн = 340 грн., 4–5чол. = 68–85 грн/з людини. Єдиний «камінь предкновения» цього варіанту, так це найти достатню кількість авто, тому хто має друзів атомобілістів вже почнає штормити і обіцяти золоті гори...
Другий варіант — поїздами. В п’ятницю о 02:45 виїзджаєм поїздом. О 5:00 прибуваєм в Тернопіль. Далі ~ 4 години чекаєм на дизельний поїзд — «Тернопіль—Іване-Пуст», який відправляється ~ в 09:10 та пиляєм ~ 3 години до станції Залісся. Прибуваєм орієнтовно в 12 годин, далі 2,5 км ~ 30 хв пішачком до спелео-хати. Назад тим же ж поїздом ~ о 16:00 «Іване-Пусте—Тернопіль». Прибуття в Тернопіль відповідно десь о 19.00, а там вже на якийсь поїзд до Львова.
Проживання в спелео-хаті. Кожного року ми стараємся міняти місце дислокації на інше, щоб не ображати/обділяти тих чи інших організаторів. Цього року черга — Бориса Гори. Значить в Бориса є «нова» і «стара» хата. Все в українському стилі. На новій хаті проживання вартує 30 грн з чоловіка, якщо душ, то +10 грн. В хаті є туалет і гаряча вода. Нари м’які, тож коврики не потрібні, лише спальники. Якщо в когось немає, в клубі в нас є 3 штуки, якщо цього не вистарчить можна взяти в Бориса на прокат — 10 грн. Вільно в цю хату поміщаються 8–10 чоловік, якщо нари позсовувати, то 15–18 (потрібно тільки попередити) .В старій хаті (скоріш за все ми будем в ній, щоб бути всім разом). В одну кімнату поміщається 10–15 чоловік, в другу 20-25. В «старій» хаті потрібно з собою мати керімат. Вартість проживання 20 грн. з людини. Є заготовлені дроваі. Для зручності і оперативності можна взяти з собою електрочайник + «стара хата» знаходиться неподалік печери, не потрібно буде далеко ходити.
Спорядження. Хто має свій «комбінезон» + рукавиці (одяг який не шкода буде забруднити глиною) — хай бере. Також потрібний ліхтарик зі свіжими батарейками, а ще краще з запасними! Хто нічого немає, то можна взяти в оренду. Комбінезон (1 похід) — 10 грн. Ліхтарик (1 похід) — 5 грн.
Харчування. На даний момент меню ми, ще не узгодили, але це буде щось на зразок (першого, другго і кампотік, ги). сніданок, обід, вечеря 25–30–25 грн. пропоную в суботу взяти «вечерю» а в недлію «сніданок» або «обід», щоб не їхати додому голодними. З собою бажано мати ше всякі індивідуальні няшечки типу якоїсь консерви, сала, солодкого, горілочки, вина, пива, (ну ви мене зрозуміли)
Для тих хто в «танку»
Пит.: Чи може мене там завалити, придавити камінням?
Від.: Як казав Андрій, (інструктор): «Все що мало впасти, вже давно впало, але і палка раз в рік стріляє».
Пит.: Скільки часу триває одна екскурсія?
Від.: Залежить все від кількості людей, маршрутів, фіз. стану групи. Як правило 2–4 год.
Пит.: Якщо у мене раптом, як в тій пісні, «сіла батарейка»?
Від.: Не хвилюйтесь. В орендованих ліхтарях дають завжди нові батарейки, яких цілком достатньо. Навіть, якщо у вашому власному вони здохли, то у інструктора завжди є запасний коплект.
Пит.: Чи можна буде курити в печері?
Від.: Категорично заборонено та й навряд чи вам там захочеться це робити, так як не буде ні часу, ні бажання. Повірте мені на слово.
Пит.: Якщо я раптом захочу в туалет?
Від.: М-да! Якщо, це по-маленькому, то пів-біди. Інструктор постарається найти місце. Якщо друге, хм-м, навіть не знаю що вам сказати...
Пит.: Чи є вода в печері і чи можна її пити?
Від.: Так є. Вода, здається, є у чотирьох місцях. Пити не то що можна, а треба. Але чи буде вода саме на вашому маршруті, це треба уточнювати вже в інструктора.
Пит.: Чи можна буде у печері відламати, бодай один малесенький, кристал на пам’ять?
Від.: Ні! Не можна! Тому, що якщо кожен так буде робити, то вже на наступний рік небуде чого туди лізти. І до того сам кристал немає ніякої фінансової цінності. А щоб на його місці виріс бодай 1 мм. — потрібно вже 100 років.
Пит.: Чи можу я застряти у якомусь проході? Якщо так, то, що робити?
Від.: Звичайно, що можна, але це не смертельно. До того ж спочатку ви будете мати екскурсію легкого (широкого характеру проходи), а вже наступні будуть підбиратися індивідуально під склад групи. Для геть зовсім «Кличків» завжди найдеться обхідна стежина. Пригадується мені, що підчас проходу під назвою «ФАНТАЗІЯ», дійсно було над чим пофантазувати.
Пит.: Якщо я раптом не туди пішов і заблудився?
Від.: Правило номер ОДИН — СТОЯТИ НА МІСЦІ! Це полегшить роботу інструктору і зекономить час та нерви вам, і йому.
Пит.: Навіщо воно взагалі мені потрібно?
Від.: Сидіть дома, дивиться «Discovery Channel».
Краще один раз побачити... Тому дивимся минулорічне відео, фото, звіт
(Хто написав що «я їду» і вкінці загнилив, то нагадаю, що «Тільки смерть може бути причиною неявки!». Сподіваюся, що всім все зрозуміло, тому починаєм складати список:  - Zippo Львів
- Aspera Львів
 - Ол Львів
- Olichka Львів
- Lyubko Тернопіль
- Progektor Львів
- Blumchen Львів
- Unesko Львів
- G@vchiK Львів
- Юля Львів
- Ihor Борислав
- Notka Львів
- M@rkus Рогатин
- Pawwwlo Львів
Comandry Львів
- Vitalik-ataman Львів
- Razdolbay Львів
- RoMeL Львів
 - Gorihovnet Львів
- Hoks Київ
- VictorT Львів
Beblin Львів
- Gallinka5 Львів
- Olesyaxxx Дрогобич
- Victor SV Луцьк
- Slonik Луцьк
- Sanyak55 Луцьк
- Ketrin Луцьк
- Вікторія Луцьк
Vick75 Тернопіль
- Vovan Тернопіль
- Tigra Івано-Франківськ
- Suzi Івано-Франківськ
 Crank Кам'янець-Подільськ
- Kifrock Івано-Франківськ
Кренка Друг Виноградово
- Liliya Івано-Франківськ
- Mykola Львів
- Галя Львів
- Igor Львів
- Chumak Луцьк
- Mmdems Львів
- Skytalec Львів
- Salariss Львів
Doktor Львів
- Броник Івано-Франківськ
- Vint Рівне
- Саша Рівне
- Оксана Рівне
- Саша Рівне
Увага! в «стару хату» група сформована! Решта бажаючих будуть мешкати в «новій хаті». _________________ «Покращення вже сьогодні» ツ
крайній раз внесено зміни: Zippo (15.08.12 16:49:46), редаговано 41 раз |
|