Попередня тема :: Наступна тема |
Andrey © 12.11.09 14:06:13 Курси PADI Open Water Diver (Аквалангіст відкритої води) |
   |
|
Привіт народ!
Як всі розуміють - клуб наш не стоїть на місці, а рухається, розвивається, освоює нові ніші... А для активного освоєння чогось нового потрібно не просто «пробувати» (і забувати), а активно займатись чимось новим. Для того щоб «активно займатись» — потрібно єстєствєнно вчитись... Так от, від недавнього часу надумали ми займатись дайвінгом
Людина завжди прагнула зазирнути у невідоме, приховане, таємниче... Хто хоч раз занурювався у підводний світ, той назавжди запамятає неперевершені його пейзажі, різноманіття живих форм і спокій затонулих кораблів Для того, щоб вільно «ходити» у підводний світ, там де хочеться і тоді коли хочеться, самостійно занурюватись, а не башляти постійно дайвінг-клубам за 10-ти хвилинну «екскурсію», потрібно мати відповідний досвід, знання і дозвіл. Відповідно це все треба десь отримати. Зараз є хороша можливість пройти курс — PADI Open Water Diver (дайвер відкритої води) у наших друзів, дайвінг-клубу Nemo Отже про все попорядку.
Для того, щоб ви могли самостійно ниряти з аквалангом, необхідно мати відповідний сертифікат PADI (така собі корочка, яка підтверджує, що ви адекватно поводитись під водою і вмієте обходитись з спорядженням). OWD — це сертифікат початкового рівня, який дасть вам можливість занурюватись разом з своїм партнером (також сертифікованим) на глибину до 18 м. Сертефікат дійсний у будь якій країні світу. Мінімальний вік з якого можна отримати даний сертифікат — 15 років.
Програма навчання включає в себе:
✓ 5 теоретичних занять, протягом яких Ви отримаєте теоретичну підготовку, достатню для здійснення Вами самостійного безпечного підводного плавання.
✓ 5 практичних занять у закритій водоймі (басейн Аквапарку або ж, як альтернатива, мілководна замкнута ділянка відкритої водойми), під час яких Ви відпрацюєте базові навики плавання з аквалангом.
✓ теоретичний іспит (тестові завдання).
✓ закріплення здобутих навиків на відкритій водоймі.
Тепер головне питання — скільки це коштує? Коштує такий сертифікат 350 у.е. Недешево... Але в даний час час клуб "Nemo" пропонує акцію — «Двоє за ціною одного» (двоє мають ходити на навчання одночасно) А це, як розумієте, в два рази дешевше. І така «халява» навряд чи ще колись буде. Акція діятиме до нового року, але краще з тим не зволікати, бо по перше — зимою є купа часу, по друге — з весни у «Немовців» починуться планові виїзди і на навчання може не бути часу. Особисто ми з Зіппо уже визначились Хто ще?
P.S. Якщо ви вагаєтесь, не знаєте чи то ваше, боїтесь втопитись на глибині більше 5ти метрів — можете піти на одне ознайомче заняття по програмі Discover Scuba Diving, що в перекладі — Відкрий Для Себе Дайвінг.
P.S. Для новоспечених DSD-шників і OWD-шників відкривається чудовоа можливість пониряти з дельфінами. Без доказів не обійшлось: фото дайвінгу з дельфінами та відео дайвінгу з дельфінами. _________________ Кожна людина отримує саме те, що хоче. А якщо хтось отримує те, чого він не хотів — значить він хотів саме те, що отримав.
|
|
 |
Tymur © 25.11.09 10:59:38 |
   |
|
Шукаю пару. |
|
 |
Zippo © 08.12.09 17:34:06 |
   |
|
Уря. Нарешті (Я, Angelo, Andrey) зібрались і пішли на курси дайвінгу. Зразу скажу, різниця між DSD та OWD зразу відчутна.
- Почалась цікава теорія. Чому колір октопуса, ліхтарів, фотоапаратів, жовтого кольору, як у воді поводить себе звук, та багато іншого цікавого, про що я не підозрював і навіть не задумувався.
- Ніхто з тобою вже не панькається, бо завдань на одне занурення "выше крыши".
- Вправи стали складніші (люблю пробувати щось новеньке)
- Купа нових жестів, рухів і так далі.
Всі думали, що раз ми вже по кілька раз пірнали, то все буде легко і просто, ага хер там. Комусь легше давалось те, комусь інше, але всі свої помилки знають і виправляють, доводячи їх до автоматизму. Бували так тупили, що я та інші від себе не сподівався, зате наржались один з одного в досталь.
І все це тіки початок. Продовження буде... _________________ «Покращення вже сьогодні» ツ |
|
 |
Andrey © 08.12.09 18:55:49 |
   |
|
Да-а, сьогодні було весело І цікаво! Сам собі збираєш систему, регулюєш, підганяєш... Та і вправи цікавішші - "зависання", "поділись з другом повітрям" і "нафіг нам ті вокуляри" Найцікавіше було спробувати "перекрити собі самому вентиль" Одним словом - корисний позітіфф  _________________ Кожна людина отримує саме те, що хоче. А якщо хтось отримує те, чого він не хотів — значить він хотів саме те, що отримав.
|
|
 |
ANGELo © 08.12.09 19:29:44 |
   |
|
...додам до вищенаписаного, що також ми з Зіппо змогли спостерігати дивні желеподібні утворення приблизно білого кольору. Але зважаючи на те, що глибина занурення була досить серйозна, майже 3 (!) метри, то могло бути і спотворення кольору, і цілком можливо, що то був жовтий колір цих утворень. Ми порадилися, і дійшли висновку, що то звичайна басейна медуза, або креветка... Яких в наших басейнах, напевно, можна часто зустріти. ...а може то НЛО?! Андрій - ти вибраний! Ти не звідси.... Не з нашої планети...
А взагалі дійсно було дуже цікаво. Особливо сподобалися вправи з октопусом (використання запасного для напарника, а також при поломці регулятора октопуса). Останнє - казка! Ще раз треба буле спробувати. _________________ А-Га
крайній раз внесено зміни: ANGELo (08.12.09 23:10:27), редаговано 2 раз |
|
 |
|
 |
ANGELo © 08.12.09 20:44:58 |
   |
|
Andrey, лекцію я то слухав добре. Просто побачивши таку медузу не тільки кольори місцями поміняються.  _________________ А-Га
Змінено: ANGELo (08.12.09 23:09:42) |
|
 |
Andrey © 08.12.09 21:17:16 |
   |
|
 ANGELo, шо в тебе ще місцями помінялось??? _________________ Кожна людина отримує саме те, що хоче. А якщо хтось отримує те, чого він не хотів — значить він хотів саме те, що отримав.
|
|
 |
Spiro © 08.12.09 23:11:17 |
   |
|
Главное, чтоб у вас не поменялась ориентация во время, а особенно после, прохождения курса OWD  _________________ Dum spiro spero! |
|
 |
Zippo © 18.12.09 15:58:13 Финита ля комедия :D |
   |
|
Уря! (три рази) Нарешті ми: Zippo, Angelo, Andrey, одною ластою дайвінгісти. Залишається нам дочекатись наших новесеньких (поки необмитих) сертифікатів "Аквалангіста відкритої води"
Курси пролетіли на одному балоні, тфу ти, диханні Йдучи сьогодні з аквапарку Пляж, кожен згадав свій перший раз... як всі після стрибка у воду боялись зробити свій перший "вдох" через регулятор, як ми міцно тримались за загубник зубами (аж скули зводило), щоб недай Бог не вискочив із рота як було психологічно важко витягнути регулятор з рота, а потім продувши з опаскою зробити ковток повітря. Але все це цвітуйочки... Ви просто ще незнаєте який буває вираз обличчя, коли дайвінгіст розуміє, що у нього нема повітря Звичайно цю вправу ми проходили не раз, щоб кожен відчув на власній шкурі як це, але... Одне діло коли твої напарники поряд і ти бачиш їхні підозріло довольні морди, не важко здогадатися, що вони сцукі щось "замышляют", або вже замутили і чекають тіки твоєї реакції. Друге діло, коли ти ні сном ні духом, спокійно собі плваваєш і раптово розумієш, що у тебе реальні трабли з тим самим повітрям, (якого до речі вже нама, ні в легенях, ні в регуляторі...) Поченаш так швидко соображати, що Pentium 4-тий ховається. Рефлекторно робиш 360° з надією побачити того "шутніка", який закрутив тобі вентиль, а його нема. В тебе шок! (а деверсант виявляється причаївся в тебе над головою, але ти про це навіть не здогадуєшся). Твій мозок хоч-нехоч поченає розуміти, що нікого поряд нема, що це вже не жарт, і потрібно приймати якесь рішення бо на рахунку кожна секунда! Мозок миттєво аналазує хто ближче, як подати сигнал напарнику який розвернутий від тебе, щоб той зрозумів про ЧП і плив тобі на зустріч одночасно готуючи октопус. Адреналін я вам скажу не гірший ніж при стрибках з парашутом... але зараз сидячи за компом тільки посміхаєшся , бо все обійшлось, а ти здобув безціниий майже "бойовий" досвід. _________________ «Покращення вже сьогодні» ツ
Змінено: Zippo (14.02.10 12:11:56) |
|
 |
ANGELo © 18.12.09 17:07:34 |
   |
|
Ні краплини не пошкодував, що потратив час, сили та кошти на такі курси. Значно з'явилося більше бажання спробувати занурення в інших умовах, аніж в комфортному басейні. Сказати, що все є складно, - не сказав би. Але є правила та знання, які є аксіомами і обов'язковими до виконання без жодних умов. Саме головне - партнерство.
Раптове НЕПЕРЕБАЧУВАНЕ відчуття відсутності повітря - це сильне відчуття, і згідний з проДайвером Зіппо, що в кров випорскується немала доза адреналіну. Ну як говориться, що партнер і холоднокровність без паніки - запорука виживання та спокою. "Перекрити кисень" товаришу - весела забавка, скажу я вам. Ну звичайно якщо це не наш Батько-Зіппо. Його ніяк не візьмеш - все відчуває, все бачить (павук якийсь, блін), плаває як тюлень в арктичних водах, легені як в справжньго Легеня. І коли він дозволяє перекрити повітря, і робить вигляд, що нічого не знає і не бачить, то проявляє акторські здібності по грі страху та шухера. Щоправда перед тим як пливти за повітрям до партнера, ще встигає надавати тлумаків всім навколо. Спражній тюлень, однако. З ним і з акулою не страшно зустрітися. Бо після зутрічі з акулою, ми б мали суп з плавників акули на вечерю. Ну але то все лірика.
Зізнаюся чесно, то спочатку в мене таке враження було, що я перецілувався зі всіма хто занурювався зі мною. Мається на увазі виконання вправ при нестачі повітря і використання альтернативних джерел в товариша (дихають з одного регулятора двоє почергово). Короче цікава та "інтимна" вправа. Але... ви всі такі стали мені рідні. Андрей, зІпПо... Ми прямо тепер з вами одної крові, вірніше слюнів. Прямо перецілувався зі всіма дівчатами з якими ви перецілувалися. Дєвкі!!!! Прівєт! Хоча там вистачило б одного Батька, ну але то таке.
Тепер про курси! Це супер! Це ЩЕ одне захоплення яке мені подобається, ну в принципі і подобалося. Рекомендую всім! Але попереджаю, що в курсі є завдання де є одне невідоме "х". Так що рекомендую почитати перед тим книжку з алгебри за 5 клас.
зі:
SPIRO написав(ла):
Главное, чтоб у вас не поменялась ориентация во время, а особенно после, прохождения курса OWD
не дарма написав то Гуру аквалангу.  _________________ А-Га
Змінено: ANGELo (18.12.09 19:15:16) |
|
 |
Andrey © 18.12.09 17:52:09 Завершення курсів OWD |
   |
|
Ну от і ми "фінішували" по освоєнню курсу OWD (Open Water Diver) ...залишись "дрібниці" - здати теоетичний екзамен (різні там тестові питання), а для того вже треба вчити алгебру, фізику, хімію, біологію, медицину... А ви думали так просто? Нє-є, фраза "...слабие умом" тут не покатіт Під водою все серйозно Там часто приходиться "Х" шукати
Ну а стосовно курсів, то чесно кажучи трохи шкода, що вони так швидко завершились... Ми уже так "прижились" під водою, а до весни ще так далеко... Але тих 5 занять того і пролетіли так швидко, що завжди було весело, кожного разу щось нове, цікаве ... Здається, що ще можна вчити? А вчити ще можна ой як багато Попереду цілий світ, світ прекрасний і спокійний, з своїми барвами, природою і своїми законами... А ми там лише гості, і час нашого гостювання обмежується одним балоном. Після першого свого занурення (в Криму), я знав, що рано чи пізно знову спробую... І ось дорога до цікавого світу і нових захоплень відкрита, перший крок зроблено.... "Мрії здійснюються", як сказала одна чудова людина  _________________ Кожна людина отримує саме те, що хоче. А якщо хтось отримує те, чого він не хотів — значить він хотів саме те, що отримав.
|
|
 |
Zippo © 18.12.09 19:12:00 |
   |
|
ANGELo написав(ла):
І коли він дозволяє перекрити повітря, і робить вигляд, що нічого не знає і не бачить, то проявляє акторські здібності
Сьогодні ви гадьониші об'єдналися і розвели мене просто майстерно
Роз'яснення. Щоб повнічтю закрутити вентиль на балоні потрібно приблизно 10 обертів, а може й більше, тому закрутити його і залишитись непомітним вкрай важко, бо жертва ж рухається і може відчути за цей час шось неладне...
Но ці редіски поняли, що так просто батька не розведеш... Тому зробили хитро. Один мене відволікав другий заді крутив, коли я почав шось підозрювати неладне, задній вже встиг закрутити десь 80% вентеля і завчасно свалити, тому я і подумав, що це мені здалося... За деякий час... Сирожа підступно зайняв саму кращу позицію (зависнувши наді мною) і "сделал свое грязноє дело" до кінця, благо йому роботи залишилось два обороти, а це ціла фігяня. Всі решта "подельники" звичайно були вкурсах, тому і відплили подальше, в мою сторону також не дивляться, щоб не спалитися. Тому сьогодні я реально "пересрав"...
______
Щось ніц нечути від тріо (Ханас, Bad boY™, Tymur) Ви там як? _________________ «Покращення вже сьогодні» ツ
Змінено: Zippo (18.12.09 19:25:40) |
|
 |
|
 |
Ханас © 19.12.09 16:24:16 |
   |
|
ZIPPO написав(ла):
тріо (Ханас, Bad boY™, Tymur) Ви там як?
Насправді Валера в нас тріо відбулась перетрубація...Із Tymurоm я домовився спільно пройти курс Open Water Diver, але він таки не прийшов, і навіть нас не попередив... Але таки до нас (Ханас, Bad boY™) прилучився Міша , (не SPIRO ) з яким я і брат робили перші кроки у підводний світ("Відкрий Для Себе Дайвінг" DCD)
ZIPPO написав(ла):
Зразу скажу, різниця між DSD та OWD зразу відчутна.
Наше тріо також відчуло цю різниця (DSD - супер ; OWD - МеГо-супер )
Великий респект Andrey, за то що розкрив таку досить цікаву і екстримальну тему .
А також незлічений респект клубу "Nemo" що зробив таку ХАЛЯВУ ("Двоє за ціною одного")
ZIPPO написав(ла):
завдань на одне занурення "выше крыши"
Ми вже хоча зробили по 3 практичних занять але мені хотілося в два рази більще виконувати завдань за одне занятя, так як мені кожне нове завданя у воді, по свому цікаве і по різному екстримальне.
Досить інтересно мені було наблюдати за Bad boY™ і Мішою якщо в них якесь завданя не виходить відтворити.Завдяки їм в мене аж живіт від сміху болів .
Якщо в когось не получаєтьця відворити завданя у воді, то інструктори заставляють (і підказують) його відпрацьовувати вправи на поверхності басейна. Вчора Юка заставила відпрацьовувати Мішу змітування плаваня на трапліні (дуже шкодую що я із собою не взяв відео камеру)
А також велике дякую SPIRO та Юці які допомагають нам набратися правильного і цікавого досвіду в курсах OWD. _________________ Всі люди помирають, та не всі живуть... І все-таки кожна мить життя — це ще один шанс змінити його, бо в людини завжди є вибір, інколи його важко зробити, але ще важче зробити правильний... |
|
 |
Spiro © 20.12.09 16:07:55 |
   |
|
Дякую
ANGELo написав(ла):
Ми прямо тепер з вами одної крові, вірніше слюнів. Прямо перецілувався зі всіма дівчатами
А що мені тоді казати, я краще промовчу, аж сташно стало, aбо нє - страшно пріємно
Ханас написав(ла):
А також велике дякую SPIRO та Юці які допомагають нам набратися правильного і цікавого досвіду в курсах OWD.
Почекайте дякувати, ви ще не попались мені під руку у вправі "прекриття повітря ПО ПОДЛОМУ" Ті хто пройшов не завжди дякують, але це допоможе їм в подальшому.
Ханас написав(ла):
А також незлічений респект клубу "Nemo" що зробив таку ХАЛЯВУ ("Двоє за ціною одного")
До речі, лишилось всього 10 днів до закінчення програми, звичайно у святкові дні важко буде новим учням пройти повністю курс, але зареєструватись та проплатити до нового року можна. Пізніше, в спокійному, після святковому режимі пройти повністю OWD.  _________________ Dum spiro spero! |
|
 |
|